01.12.2013

Julen er ikke bare familie, hygge og glede for alle

Synes du det er litt vanskelig å vite hva du skal skrive i det første brevet? Har du kanskje lyst til å gjøre noe mer ut av det? Eller vil du gjøre noe ekstra for en du allerede har skrevet til en stund?

Jeg og Julie bestemte oss for å lage adventskort til dem vi skriver med. Ett for hver søndag i advent. Så for et par uker siden satte vi av nesten en hel dag; turen gikk til butikken for å handle inn ark, og etterpå suste timene hyggelig av sted mens vi klipte, limte og pyntet.



Det ble ikke så vi torde å sende originalene til slutt. Usikre på om alle fengslene, men egentlig ganske sikre på at de ikke ville, ville godta limet, ble det så vi heller tok kopier og sendte. Skrev et lite dikt eller noen ord i hvert av dem og prøvde å gjøre dem så unike som mulig. Vi ønsket å glede dem med noe litt annerledes. Noe de kanskje ikke har fått før. Og å bare gi dem noe positivt i denne førjulstiden, som helt sikkert kan føles ekstra dyster for mange som sitter inne.

For oss er det kanskje ikke så stort. Vi får på en eller annen måte oppmerksomhet hele tiden uansett. Jula er rundt oss overalt og vi får en rekke kort hvert år. For mange av dem er det ikke slik. Noen av dem har ikke kontakt med verken familie eller gamle venner, og har kanskje ikke mange de har god kontakt med innenfor murene. Da blir julen fort en ensom og trist tid.


Dette er en rimelig enkel ting å gjøre, men kan glede dem som får det enormt. Så tenker du på å begynne å skrive til noen, men vet ikke helt hva du skal skrive i det første brevet? Begynn med et kort da vel! Adventskort blir kanskje litt sent, men et julekort vil nok glede akkurat like mye.

Monika

1 kommentar:

  1. Å, dette var en super ide! :D Veldig lurt å ta kopi av korta, da det (mest sannsynelig) går gjennom 'kontrollen(e)* :) Og så fine kort, jenter. De setter sikkert umåtelig stor pris på å få slikt. Noe annerledes og kreativt dette her, ja - og så omtenksomt av dere begge.

    SvarSlett